INFO PRO - Concurs național de pregătire pentru performanță în informatică


Info Pro a apărut din dorința comunității formate în jurul olimpiadelor și loturilor naționale de a sprijini elevii în condițiile dificile provocate de pandemie.

Concursul va avea șase etape care se vor desfășura lunar, începând din noiembrie 2020.

Entuziasmul produs în rândul propunătorilor - profesori și absolvenți olimpici - sperăm să se transmită concurenților cu scopul de a obține progres în pregătirea lor.

Se vor alcătui clasamente după fiecare etapă, atât pe grupe (detalii în regulament) cât și pe clase în cadrul grupei, permițând fiecăruia să-și urmărească evoluția atât în comparație cu membrii generației sale cât și global.

Propunătorii doresc să aducă în concurs cerințe interesante, din soluțiile cărora elevii să aibă de învățat, pe de o parte probleme cu nivel sporit de dificultate pentru stimularea celor mai buni, pe de altă parte probleme cu abordări clasice în scopul stimulării celor care mai au de parcurs mare parte din materie. Fiecare problemă va avea o descriere detaliată a soluției, ajutând astfel la dobândirea de noțiuni noi sau de metode variate de rezolvare. Soluțiile vor fi postate pe site imediat după concurs.

Elevii aflați în primul an de programare competițională au la dispoziție o grupă specială, cu probleme cu grad mai scăzut de dificultate, care să le ofere un start încurajator în pregătire și o trecere ușoară spre celelalte grupe.

În concluzie, scopul concursului este antrenarea întregii comunități (elevi, olimpici, profesori) pentru ridicarea nivelului informaticii din România și pentru o reprezentare cât mai bună la competițiile internaționale. Rezultatele nu vor fi luate în calcul la selecția elevilor pentru competițiile oficiale.

Dragi elevi, puteți să vă antrenați cât mai bine, având la dispoziție runde interesante, sperăm noi, organizate de către olimpici și profesori dintre cei mai buni ai țării.

Pagina principală